Egentlig skulle der have været feriecenter. Og plads var der på den nedlagte landbrugsejendom på Fæbækvej, som firmaet J.L. Totalbyg købte i efteråret 2006. Planen var, at der skulle indrettes hele 12 ferielejligheder, men planerne, er siden byggestarten i mats sidste år, ændret væsentligt.

I stedet for at indrette ferielejligheder i flere af landejendommens bygninger, er de fleste nu revet ned. Tilbage står, udover hovedbygningen, en sidebygning og en enkelt mindre seperat bygning. Mens de to mindre bygninger endnu står urenoverede, er hovedbygningen gennemrenoveret - dog uden, at køkkener, bad og enkelte skillerum er på plads.

- Og det skyldes, at det er køberne, der skal bestemme, hvordan det hele skal indrettes til sidst. Tanken er nemlig, at det her skal være øens første ældrekollektiv, siger direktør Adam Romann, J.L. Totalbyg, der står bag projektet.

De 400 kvadratmeters boligareal i hovedhuset, hvorfra der er en pragtfuld udsigt over skov, marker og vandet mod Fyn, er således indrettet, at fire-seks personer, kan flytte ind sammen.

- Det er indrettet, så der kan laves fælleskøkkener og -rum efter behov i de to etager. Det samme gælder badeværelserne. Man kan altså have hver sit som par eller enlig og alligevel skabe noget fælles, siger Adam Romann, mens han viser rundt i ejendommen.

- Ældrekollektiver bliver mere og mere populære - især på Sjælland, men jeg kunne godt forestille mig, at der her på Langeland også var nogle i de mange ældreklubber, som kunne finde sammen om sådan et projekt.

Adam Romann, som selv kommer fra Polen, repræsenterer den polske bygmester, J.L. Totalbyg, som ifølge direktøren blandt andet har opført et feriecenter ved Thisted.

- Det ville vi som sagt også have gjort her, og vi havde et tysk ægtepar inde over, som ville drive stedet, men som sprang fra i sidste øjeblik. Vi kontaktede så udlejningsbureauerne, som ikke kunne garantere de 65 procents udlejning, som vi fandt nødvendig for at gå i gang, siger han.

Så i stedet skal det hele så blilve et mini "ollekolle"- i herlig natur, med dejlig udsigt og med mulighed for selv at vælge indretning - både ude og inde.

- I den ene sidebygning forestiller vi os, at der skal være op til seks garager. De, der vælger at bo her, har nok også mindst en bil. Hvad der ellers skal ske med såvel den 7000 kvadratmeter stor grund, den lille bygning overfor og gårdspladsen bliver helt op til køberne i samarbejde med vores arkitekter. Det er køberne, der bestemmer. Vi laver det færdigt, siger adam Romann og fortæller at prisen totalt for et "ollekolle" på Fæbækvej er 4,9 mio. inklusive køkkener, badeværelser og diverse skillevægge - altså som køberne ønsker.

- Og så vil vores advokat selvfølgelig være behjælpelig med at lave alle dokumenter med videre, så man kan danne en andelsboligforening og få den godkendt med det samme, siger Adam Romann.