Via crowdfunding forsøger Bonnie Doktor at finde kapital til fuldøkologisk brød

LANGELAND: Bonnie Doktor er en ansvarsbevidst iværksætter med fokus på social bæredygtighed. Hun har udviklet et fuldøkologisk og smagsoptimeret palæobrød, der skal være kernen i et nyt bæredygtigt og socialt produktionsprojekt, som skal skabe arbejdspladser på Langeland. Projektet skal hjælpes på vej via en crowdfunding-platform, som Coop nu søsætter.

I snart et år har Bonnie Doktor arbejdet på at udvikle fuldøkologiske palæobrød, der er smagsoptimeret i samarbejde med Michelin-kokken Thomas Rode. Det helt særlige ved brødet er dog, at det udover sin høje kvalitet skal være kernen i et ny produktionsprojekt, hvor formålet er at skabe flere arbejdspladser i Vandkantsdanmark.

Ideen til palæobrødet fik jeg, da jeg pludselig blev allergisk overfor korn. Jeg manglede et godt alternativ til brød, og satte derfor fokus på at udvikle palæobrød med gode råvarer og en umami-smag, så man får en rugbrødsfornemmelse.

Bonnie Doktor

Projektet hedder 'Rigtig Mad' og skal ligge på Langeland. Opbakning til projektet håber Bonnie Doktor at få gennem en crowdfunding-platform, hvor interesserede kan bidrage med direkte støtte.

"Ideen til palæobrødet fik jeg, da jeg pludselig blev allergisk overfor korn. Jeg manglede et godt alternativ til brød, og satte derfor fokus på at udvikle palæobrød med gode råvarer og en umami-smag, så man får en rugbrødsfornemmelse. Da jeg så pludselig stod med et produkt, så jeg en mulighed i at kombinere det med min baggrund som socialrådgiver og erhvervspsykolog og min passion for at hjælpe folk i arbejde. Med dette projekt kan jeg skabe nye arbejdspladser på Langeland og samtidig få produceret brødet CO2-neutralt," forklarer Bonnie Doktor.

Der har været stor interesse for projektet, som allerede bliver støttet af 'AndelsTanken' på Langeland, der er et netværk, som både hjælper langelænderne med at omlægge til økologisk produktion og den efterfølgende afsætning af produkterne. Alligevel har Bonnie brug for al den støtte, hun kan få, for at få sat det bæredygtige og socialt ansvarlige projekt i søen. Støtten håber hun kommer fra beredvillige borgere, der via den nye Coop Crowdfunding-platform kan hjælpe 'Rigtig Mad' på vej ved at indsamle den nødvendige kapital, der blandt andet skal gå til produktionsfaciliteter, holdbarhedstest og emballage. Man støtter på crowdfunding.coop.dk.

Version 2.0

Det nye projekt Coop Crowdfunding skal skabe en direkte forbindelse mellem Coops mange forbrugere og de mange visionære fødevareproducenter, som drømmer om at gøre Danmark rigere på ny og spændende mad. På den nye platform bliver det muligt at yde støtte til konkrete virksomheder, heriblandt 'Rigtig Mad'.

"'Rigtig Mad' er et interessant projekt, fordi det kombinerer ansvarlighed og social bæredygtighed med et produkt som er oppe i tiden, og som har produktkvalitet og smag i højsædet. Det er i god tråd med Coops ønske om at sikre bedre mad til danskerne, så det vil vi gerne bakke op om," siger Charlotte Skovgaard, projektdirektør i Coop.

Coop Crowdfunding er i første omgang et pilotprojekt, men håbet er, at det bliver en platform, der for alvor kommer til at puste liv i den danske underskov af fødevareproducenter, så danskerne kan få bedre mad på bordet. Der er allerede oprettet flere projekter, som man kan støtte på crowdfunding.coop.dk.

  • fyens.dk