Holmegård er ved at blive indrettet til kursuscenter, hvor især kommunikation og teambuilding er i fokus
Henrik Otkjær er uddannet jægersoldat, men har bestridt lederposter i store virksomheder f.eks. Coca-Cola Compagny, Gallup og Toms Chokolade Fabrikker. I 2005 var han også logistik- og distributionsdirektør for Coca-Cola i Nigeria i Afrika med en stab på 2.000 mand. Hele tiden har han bevaret sin gamle kontakt til jægerkorpset. Hans kone, Camilla, er uddannet økonom og har bl.a. arbejdet som økonomichef for den internationale konsulentvirksomhed, Carl Bro. De er begge 41 år og har døtrene Julia på seks og Laura på fem år.

Kursus i bedre samarbejde

Familien har gennem de seneste fire år haft sommerhus i nærheden af Tranekær, og det var på en af deres køreture, de fik øje på Holmegård. Her er de nu i fuld sving med at etablere "Holmegård Kursus- og Træningscenter", som fokuserer på undervisning i kommunikation, samarbejde, teambuilding og teamtræning - alt sammen noget, kursisterne, ifølge Henrik Otkær, senere kan bruge hjemme på kontoret. Holmegård har allerede haft sit første hold kursister, som kom fra ISS. Og sidst i november kommer 90 mand fra Team CSC for at indgå i såkaldt samtræning - hvad det konkret går ud på i dette tilfælde, vil han ikke afsløre.

Henrik Otkær forklarer, at centrets kunder bliver en bred vifte af virksomheder og institutioner fra erhvervslivet, militæret og politiet. Alt efter branche og behov, vil kurserne have fokus på samarbejde og ikke mindst sikkerhed, hvis det er politiet og militæret, det drejer sig om. Her kan de blive forberedt og trænet i de udfordringer, de kan udsættes for, når de udstationeres til urolige og farlige områder. Hidtil er den undervisning mest foregået internt hos de pågældende instanser, men af mangel på tid, er der en tendens til at autsource den funktion, og det er her, Henrik Otkær ser store muligheder med sit nye træningscenter.

En ejendom med enorm plads

- Vi valgte også Holmegård på grund af den enorme plads, siger han. Når vi er helt klar, bliver der 80 enkeltværelser, 25 dobbeltværelser og 10 større rum til 6-8 mand. Dertil kommer de mange fællesrum. Her er bl.a. en enorm lade, som kan bruges til både fester og meget andet. En af bygningerne er forsynet med et stort køkken, som ganske vist ikke er i funktion indtil videre, idet vi får maden leveret udefra. Der er en stor spisesal, og i et af de tilstødende rum på ca. 90 kvadratmeter er vi ved at indrette et opholdsrum, hvor der installeres pejs og møbeleres med chesterfield møbler. Det er jo vigtigt, at man har mulighed for at slappe af i behagelige omgivelser efter strabadserne. Men alt det her skal jo sættes i stand, og i den forbindelse bruger vi meget de lokale håndværkere. Lige nu er vi i gang med et omfattende malerarbejde til ikke under 100.000 kr. Vi er også på storindkøb af møbler og inventar til de mange værelser, som bliver top moderne. I forbindelse med istandsættelsen og driften er det iøvrigt vigtigt for os, at vi får et godt samarbejde med erhvervslivet her på egnen, så det hele går op i en højere enhed, siger han. Og han må jo vide det, som professionel teambuilder.