Langeland får 1. september en bedmand mere - eller rettere: Kvinde. Nemlig Anett Møller Taasinge.

Den nye bedemandsforretning indrettes med kontor i Havnegade 110, Rudkøbing, hvor 38-årige Anett Møller Taasinge også bor.

Anett Møller Taasinge er kendt med branchen. Anett Møller Taasinge er godt nok opvokset i Bagenkop, men da hun flyttede til Sjælland i 1992, arbejdede hun som bedemand i Hørsholm og på Frederiksberg.

- Mange synes at det er en branche, der er en smule afskrækkende, men for mit vedkommende er det den helt rigtige beslutning, så da jeg fik tilbuddet, efter en del år i sundhedssektoren og servicebranchen, om at arbejde som bedemand, har jeg på ingen måder fortrudt, da det er det bedste erhverv, jeg kunne tænke mig, siger Anett Møller Taasinge og fortsætter:

- Jeg vil ikke kalde det for at job/arbejde, men et valg man tager, for det er jo i og for sig en livsstil, for som bedemand lukker du jo ikke butikken kl. 16.00, men er til rådighed hele døgnet, og det gør at man, i hvert fald for mit vedkommende, at de mennesker der ringer til mig, og har brug for hjælp, ikke kun møder bedemanden Anett Møller Taasinge, men også privatpersonen Anett, hvilket gør at min måde at være bedemand på, er personlig og engageret, og selvfølgelig professionel.

- Det krævede ikke så mange overvejelser at tage beslutningen om at starte selv, da vi flyttede hjem, tilføjer Anett Møller Taasinge.

Den nye bedemand er samboende med Leo Nielsen, der stammer fra Hou. Og faktisk mødte de hinanden på Langelandsfestivalen, mens de begge boede udenøs. De to flyttede tilbage til Langeland i 2009.Anett Møller Taasinge er uddannet social/sundhedshjælper, selvstændig, og har haft vikariat i Rudkøbing hjemmepleje til 1. september.

Man kan læse mere på www.bedemand-langeland.dk