Sommerens kunstudstilling på Skovsgaard tager udgangspunkt i naturen
”Naturligvis” hedder naturligvis sommerens kunstudstilling på Skovsgaard.

Den økologisk drevne herregård ved Lindelse, som ejes af Danmarks Naturfond, lægger i år sal til værker af fire kunstnere, nemlig Stine Læntver fra Langeland - der udstiller installation og maleri, Peter Christensen fra Århus - der viser foto og installationer, John Rosquist fra Svendborg - der udstiller maleri, samt Leif Kjøl fra Langeland - også maleri.

Det faste punkt er naturen og naturen omkring os. En af de udstillende kunstnere Leif Kjøl fra Snøde på Langeland fortæller:

- Som optakt til udstillingen valgte jeg naturen. Alle værker skulle tage deres udgangspunkt i den natur/antinatur, der omgiver os i byen, på landet, i havet eller på himlen... Der har ikke været nogle specifikke krav til værkernes udformning. Alle kunstnere har selv kunnet vælge deres udtryksmåde eller materialer, og jeg har forsøgt ikke at give begrænsninger.

- Derudaf kom titlen pludselig ”Naturligvis”. Samtidig er det et ordspil som beskueren selv kan lægge sine tanker og meninger i, og som kan bruges når man står overfor værkerne.

- Som kunstnere kommer vi ikke med en løsning, men en oplevelse af hvad natur kan være, hvad der kan komme ud af at lade sig inspirere af naturen, hvad der sker når man anvender naturens/naturlige materialer, og bringer naturen ind i et rum, som adskiller beskueren fra naturen udenfor, men et rum der samtidig står midt i naturen. Udstillingen er et forsøg på at lade naturen indtage rummet, det menneskeskabte rum som en bygning er. Udstillingen er også en hyldest til naturen, og det arbejde der udføres gennem Danmarks Naturfond for at bevare og beskytte naturen for eftertiden.

- Vi har kun én natur og kun én gang, siger Leif Kjøl.

Udstillingen kan ses fra søndag den 15. maj til 1. august - med fernisering søndag kl. 14.00.