Liste 2 klagede til stiftsmyndigheden over den anden listes valg-agitation. Men klagen er trukket tilbage.

Rudkøbing: Afstemningen ved menighedsrådsvalget i Rudkøbing Sogn tirsdag i denne uge foregik i præstegårdens konfirmationsstue. Det meste af dagen opholdt kandidater på liste 1, der også kalder sig selv liste X, sig lige udenfor døren ind til afstemningslokalet, nemlig på fortovet overfor.

Avisen var forbi ved middagstid tirsdag, og her var det kandidaterne Tom Vedø Søegaard og Conny Mortensen, der stod udenfor.

Flere, der skulle ind og stemme, blev antastet af liste 1-medlemmer. Én fortæller til avisen, at der fra liste 1-kandidaterne blev råbt: "Er I sikre på, at I ved hvem I skal stemme på?"

Tom Vedø Søegaard oplyser, at kandidaterne fra liste 1 havde fået valgbestyrelsens tilladelse til at være på fortovet overfor.

- Vi måtte ikke være lige udenfor, siger han.

- Vi havde lavet en vagtplan og stod der på skift. Meningen var, at vi kunne hjælpe med oplysninger, hvis nogen gerne ville vide hvad menighedsrådsvalget gik ud på, fortsætter han. Tom Vedø Søegaard afviser, at han har råbt nogen an.

Liste 2 indgav tirsdag en klage til Fyens Stift over at kandidaterne fra liste 1 på den måde forsøgte at påvirke afstemningsresultatet. Men klagen blev trukket tilbage igen.

- Nu skal vi se fremad, siger liste 2's spidskandidat Janne Riis Peitersen.

  • fyens.dk