Butiksindehaveren samler underskrifter: Nedrivning vil ødelægge Rudkøbings særpræg, mener hun.

RUDKØBING: - "Ahmen" altså, jeg bliver så gal. Man kan da ikke bare rive huse ned. Det er synd for hele Østergade. Det ødelægger den lille by.

Ellers meget fredelige Lone Bonanno, butik Casa Bonanno, bliver decideret vred, hvis man spørger hende om brugsens plan om at nedrive to ejendomme, Østergade 46 og 48, og etablere p-pladser samt et lille torv på stedet. Så vred, at hun har sat gang i en underskriftindsamling mod planen.

Udover p-pladserne, hvad er det så brugsen vil lave? Fire bænke og en åben plads. Det hører slet ikke til der.

Lone Bonanno

- Hvis de to huse rives ned, bliver Østergade skåret over. Det er helt forkert. Gaden er en af de største attraktioner for Rudkøbings mange turister, siger Lone Bonanno, der heller ikke ser med milde øjne på brugsens forslag om at etablere en naturlegeplads på et kommunalt areal på Vejlen og et gavlmaleri.

- Hver morgen går jeg en tur på Vejlen, og der er så smukt. Hverken naturlegeplads eller gavlmaleri passer ind. Det er helt forkert. Jeg tror, at brugsen prøver at snøre os noget på ærmet. Nej, vi skal bevare både Østergade og Vejlen, som de er, mener Lone Bonanno. Hun peger også på, at mange butiksindehavere har brugt en hel del penge på at vedligeholde og istandsætte deres ejendomme.

- Så er det da uretfærdigt, at nogen bare vil rive to ejendomme ned. Det går da ud over os, hvis byens hyggelige udseende ændres. Turister og alle mulige andre mennesker siger, at Østergade ser så flot ud, siger Lone Bonanno. Hun har i det hele taget svært ved at se, hvad byen som helhed får ud af brugsens projekt:

- Udover p-pladserne, hvad er det så brugsen vil lave? Fire bænke og en åben plads. Det hører slet ikke til der, mener Lone Bonanno.

I en annonce i sidste uges Øboen peger bestyrelsen for Rudkøbing Brugsforening på, at byfornyelses-projektet vil medføre, at der bliver færre p-pladser ved Brugsen, nemlig 9 styk. Og at planen om nedrivning af de to ejendomme også skal ses som en kompensation for dem.

- Men det er altså meget få pladser det drejer sig om. Og det vil være meget bedre for alle, hvis brugsen bruger bygningerne til for eksempel lokale varer, langelandske specialiteter og måske en fin lille café. Det vil hele byen få glæde af, tilføjer Lone Bonanno. 

  • fyens.dk