DONATION

Fynske Banks fond har doneret 50.000 kroner til istandsættelse af møde- og undervisningslokaler i Tullebølle.

TULLEBØLLE: De godt 170 langelandske akuthjælpere får i fremtiden bedre forhold. Med 50000 kroner fra Fynske Bank-fonden og tidligere 166000 kroner fra LAG er det blevet muligt at indrette fine undervisningslokaler til akuthjælperne.

De 50000 kroner fra fonden blev overrakt i går tirsdag af filialdirektør Bjarne Bay Jacobsen til formanden for Langelands Hjertestarterforening, Henrik Schakow. Overrækkelsen foregik i Tullebølle, hvor foreningen har "hovedkontor". Pengene fra fond og LAG går til indretning af depot, toilet, køkken og mødelokale.

Langelands Hjertestarterforeningen blev stiftet for 8 år siden.I dag er der 102 offentligt tilgængelige (på alle tider af døgnet) hjertestartere på Langeland.

Det meste af Langeland er dækket med akuthjælpere. For tiden er det 174.

Eneste "hul" i dækningen er Spodsbjerg.

- Tidligere har hjertestarterforeningen måttet ud i byen for at låne lokaler til kurser i førstehjælp og brug af hjertestartere. Folk har venligt lånt os lokaler, men det er alligevel rarest at være under eget tag, sagde Henrik Schakow, der også er indstillet på at lade andre bruge lokalerne, for eksempel til førstehjælpskurser.

- Og så skal vi måske også have en sommerfest her for alle akuthjælpere, tilføjede han forventningsfuldt.

Rent formelt er Henrik Schakow medejer af bygningen på Bygaden 76 B i Tullebølle. På samme adresse holder også det private firma FirstAED til - det firma der leverer teknisk udstyr til både de langelandske og andre akuthjælpere i Danmark. Et firma, som Henrik Schakow også er direktør for.

- Derfor har vi gjort det på den måde, at hjertestarterforeningen har lejet sig ind i disse lokaler her hos mig. Vi har lavet en 5-årig lejeaftale, tilføjer Henrik Schakow, der desuden selv vil betale for en del af indretningen. 

  • fyens.dk