Havnen investerer i alt 4,3 mio. kroner mole, bådebro, sheltere og sauna ude i bassinet. Kystdirektoratet har sagt ja.

Lohals: Selv om Lohals Havn indenfor et par år har investeret eller vil investere mere end 4 mio. kroner i reparationer, forbedringer og nyskabelser, kom aktieselskabet, der ejer havnen, ud af 2017 med et overskud på godt 50.000 kroner.

- Og det er imponerende, hvis jeg selv skal sige det, når man tænker på at havnen for knap 10 år siden var alvorligt i knibe; så meget at man på en generalforsamling overvejede et salg til kommunen for 1 krone, siger bestyrelsesformand Birger Printz.

Overskuddet er efter afskrivninger og investeringer. Havnen lægger selv 700.000 kroner i de forbedringer, vi laver. Resten af pengene har vi fået fra fonde og kommunen.

Birger Printz

I det hele taget er optimismen generelt stor i havnebestyrelsen, fremgik det ved den årlige generalforsamling lørdag den 10. februar.

- Overskuddet er efter afskrivninger og investeringer. Havnen lægger selv 700.000 kroner i de forbedringer, vi laver. Resten af pengene har vi fået fra fonde og kommunen, fortsætter Birger Printz.

Pengene er blandt andet brugt til at rette den sydlige mole ud - for at undgå tilsanding, og til 100 meter bådebro. Sådan en bro koster omkring 1 mio. kroner.

Sauna til søs

På dette års investeringsplan er blandt andet et par redskabshuse mere på havnen, tre-fire pladser til autocampere, overnatningspladser i hemsen over Banjen og så de mere spektakulære: Sheltere på pæle ude i havnebassinet og en sauna, også ude over vandet. Sidstnævnte i den sydlige del af havnen.

- Regler og lokale aftaler gør, at vi ikke kan placere saunaen på land. Derfor bliver det ude over vandet, og dét har vi fået Kystdirektoratets tilladelse til, fortæller Birger Printz.

Ved generalforsamlingen blev Lene Dam afløser for Torbjørn Hansen i bestyrelsen. Ejvind Skive og Ole Tved blev suppleanter.

  • fyens.dk