Langeland Kommune har etableret et team til inddrivelsen. Langelændere skylder over 300.000 kroner fra årets første rate.

LANGELAND: Når ejendomsskatten forfalder næste gang, den 1. august, så er det Langeland Kommune og ikke SKAT, der står for inddrivelsen.

Det vil ikke gøre nogen forskel  for de boligejere, der betaler til tiden, men de resterende vil opleve, at inddrivelsen og konsekvenserne sker tidligere end før.

Baggrunden for at opgaven igen er tilbage i kommunen er sammenbruddet i SKATs automatiske inddrivelsessystem (EFI) i efteråret 2015.

Der er borgere og virksomhedsejere, der skylder ejendomsskat helt tilbage fra 2013, fordi inddrivelsessystemet hos SKAT ikke fungerede optimalt, og vi vil nu sikre, at dette ikke sker i fremtiden.

Jani Hansen

- Der er borgere og virksomhedsejere, der skylder ejendomsskat helt tilbage fra 2013, fordi inddrivelsessystemet hos SKAT ikke fungerede optimalt, og vi vil nu sikre, at dette ikke sker i fremtiden. Opkrævningsteamet har udarbejdet en strategi, hvor en af indsatserne er telefonopkald til de borgere og virksomhedsejere, der skylder ejendomsskat. Vi håber at dette får en god effekt, da der er rigtig mange ekstraudgifter forbundet med en tvangsauktion, oplyser direktør Jani Hansen, Langeland Kommune.

Langeland Kommunes procedure for opkrævning/inddrivelse er, at der udsendes opkrævninger via e-boks til betaling den 8. februar og 8. august. Herefter udsendes 1. rykkerskrivelse, efterfulgt af 2. rykkerskrivelse. Slutteligt fremsendes underretning til skyldneren med henblik på udlægsforretning af den faste ejendom.

Ejere har selv ansvaret for at holde øje med, at opkrævningerne på ejendomsskat modtages, og det er muligt at koble sin digitale postkasse sammen med sin e-boks, så man modtager al sin post her.

Der findes omkring 12.000 ejendomme i Langeland Kommune og restancen på ejendomsskatter for 1. rate 2017 er dags dato på 338.000 kr.

- Det kan mærkes i kommunekassen, og det er heller ikke rart for den borger eller virksomhedsejer, der pludselig skal afvikle en stor restance på ejendomsskatten. Vores mål vil være at få borgerne til at betale til tiden, så vi kan undgå flest mulige tvangsauktioner, tilføjer Jani Hansen.

Hvis nogen er i tvivl om, hvorvidt der skyldes penge for ejendomsskat, kan opkrævningsteamet kontaktes på mailadressen sikkerpost@langelandkommune.dk eller pr. tlf. til Jonas Kristiansen 6351 6211 eller Tina Matthiesen 6351 6183.

  • fyens.dk