NY SÆSON

Christian Pichardt sæson-åbner restauranten i Tranekær med nye lokale øl, en ny spegepølse og bustransport på programmet.

TRANEKÆR: For nogle er Tranekær jo verdens centrum. For andre er slotsbyen lidt væk. Særlig hvis man har fået et par glas vin til maden og derfor ikke selv kan køre hjem.

Men det problem vil Restaurant Generalen i Tranekær have en løsning på i denne sæson i forbindelse med arrangementer:

- Vi vil tilbyde buskørsel tur/retur til Rudkøbing eller Svendborg; en bekvem mulighed for at lade bilen stå og kunne koncentrere sig om en fantastisk oplevelse, siger Karina Bjerg, tidligere ejer af Butik Bjerg i Rudkøbing og fra 1. februar ansat på restaurantens kontor. Karina Bjerg skal arbejde med diverse arrangementer og desuden stå for restaurantens markedsføring.

Spegepølsen er lokalt produceret af langelandske skovsvin og kan allerede nu købes både på Generalen og i SuperBrugsen Rudkøbing.Christian Pichardt

- Vi vil fremover arbejde på mere spændende events for både private, firmaer og selskaber, hvor man kan tilføje diverse oplevelser til middagsoplevelsen, udtaler Karina Bjerg.

Nye øl og en spegepølse

Kok Christian Pichardt, der driver Generalen sammen med hustruen Jeanette, har også nyheder i køkkenet.

- Vi har planer om at lancere endnu to øl, en sødlig og krydret dessertøl samt en fyldig middagsøl baseret på urter, oplyser Christian Pichardt, som også har "opfundet" en ny spegepølse.

- Spegepølsen er lokalt produceret af langelandske svin og kan allerede nu købes både på Generalen og i SuperBrugsen Rudkøbing.

Christian Pichardt har udviklet den gamle og historiske opskrift på spegepølsen. Hele baggrunden for ideen er C. Jacobsens kogebog fra 1815, som er selve hjertet i Pichardts grundlæggende ideer bag restaurantens opskrifter og bruges hver eneste dag. Christian Pichardt tilbereder selv de urter der bruges, og det hele er blevet rettet til og produceret af slagtermester Theis Balzer i SuperBrugsen Rudkøbing.

Baggrunden for de nye produkter er også, at Generalen havde en rigtig god 2016-sæson:

- Vi havde rygende travlt. Og vi har planer om endnu mere, siger Christian Pichardt.

Generalen åbner for sæsonen fredag den 24. februar. Den første halvanden måneds tid vil Generalen have åbent torsdage, fredage, lørdage og søndage. I påsken er der udvidet åbningstid.

  • fyens.dk