Rudkøbing Handelsstandsforening på vej med nye initiativer - også for butiksindehavere, der ikke er medlemmer.

RUDKØBING: Siden maj sidste år har Egon Sohnesen, efter sin pensionering fra Øboen, arbejdet som koordinator for Rudkøbing Handelsstandsforening.

Nu vil Egon Sohnesen helt på pension, og derfor søger foreningen en ny koordinator. I jobopslaget står der godt nok, at foreningen søger en "City Manager".

- Men det viste sig, at det ord kunne vi ikke så godt bruge. For byen har i forvejen en City Manager, nemlig Anne Mette Wandsøe fra Turistkontoret, der i forbindelse med det store byfornyelsesprojekt er udnævnt til det, forklarer Tom Rene, der forleden blev formand for foreningen efter at uddeler Kim Behnfeld Jensen ønskede at fratræde. Som City Manager arbejder turist- og erhvervschef Anne Mette Wandsøe blandt andet med at undgå tomme butikker i byen.

Vi vil også gerne høre, hvad ikke-medlemmerne mener om udviklingen. Hvordan er sommeren gået? Hvordan med festivalen? Og andre aktuelle spørgsmål.

Tom Rene

Uanset navneforvirringen arbejder bestyrelsen for handelsstandsforeningen fortrøstningsfuldt videre:

- På et bestyrelsesmøde har vi snakket om, hvad vi kan gøre for at sætte mere skub i byen. Mange ting fungerer jo rigtig godt, og sammenlignet med andre byer har vi kun få tomme butikker. Byen har et godt udvalg af detail- og specialbutikker, og rigtig mange er medlem af vores forening. Alligevel skal vi jo hele tiden se på, om vi kan blive endnu bedre, siger Tom Rene.

Det første skridt tages den 5. oktober, hvor foreningen indbyder alle butikker i Rudkøbing, både medlemmer og ikke-medlemmer, til et debatmøde.

- Vi vil også gerne høre, hvad ikke-medlemmerne mener om udviklingen. Hvordan er sommeren gået? Hvordan med festivalen? Og andre aktuelle spørgsmål, forklarer Tom Rene.

Selv tror han på, at byen kan markere sig bedre. Blandt andet ved et stærkere samarbejde med blandt andet medierne og kommunen.

- Vi skal også have snakket om, hvordan byens butikker kan få mere ud af Langelandsfestivalen. Måske ved at starte vores forfestival en uge tidligere. Når musikken spiller på Store Scene, er der jo ikke en eneste festivalgæst tilbage i byen. Desuden kan By Night måske gøres til noget lidt andet, tilføjer Tom Rene.

I øvrigt arbejder foreningen også med planer om et valgmøde på Torvet i Rudkøbing - med valgflæsk.

  • fyens.dk