I løbet af to weekender har 300-500 mennesker hentet grøntsager i Tranekær. Nu bliver markerne "givet fri".

Tranekær: - Det er helt vildt. Hvis jeg skal give et slag på tasken, vil jeg tro, at 300-500 mennesker har været forbi og hente grøntsager de første to weekender.

Sådan fortæller Gunhild Lystbæk fra foreningen Den Lokale i Tranekær. Foreningen købte af konkursboet efter Tranekær Skovlandbrug ApS. alle selskabets grøntsager. På rod, vel at mærke. Og så har foreningen inviteret alle interesserede til at komme og grave/hive grøntsager op på markerne ved henholdsvis Åsø og Tranekær de seneste tre weekender.

Vi åbner op for, at folk fra nær og fjern, lige når de vil, kan komme og hente grøntsager. Det gælder om at redde så meget som muligt inden frosten kommer.

Gunhild Lystbæk

Det har så mange mennesker gjort, at det i perioder i weekenderne har været vanskeligt at passere ad Botofte Strandvej på grund af parkerede biler - i begge sider.

I lørdags og søndags var det tredje weekend med grav-selv grøntsager. Selv om rigtig mange mennesker har været forbi, er der stadig store mængder grøntsager i jorden.

Hvad der skal ske med dem, har foreningen netop besluttet. Det hele bliver "givet fri".

- Vi åbner op for, at folk fra nær og fjern, lige når de vil, kan komme og hente grøntsager. Det gælder om at redde så meget som muligt inden frosten kommer, fortsætter Gunhild Lystbæk, der glæder sig over tilstrømningen.

- Man må sige, at det er en succes. Der har været så mange glade mennesker, tilføjer hun.

Gunhild Lystbæk regner med, at den "frie grøntsagshøst" fortsætter et stykke tid endnu, indtil foreningen fjerner skiltene ved markerne. Samtidig opfordrer hun besøgende til at køre og parkere hensynsfuldt, altså kun i den ene vejside og ikke i de mudrede områder.

Folk har kunnet hente grøntsager ganske gratis, men med en opfordring om at give et bidrag/en donation til foreningen.

- Faktisk er det gået så godt, at økonomien løber rundt. Vi har fået flere penge ind end hvad vi betalte for at købe grøntsagerne af konkursboet efter Tranekær Skovlandbrug. Men man kan selvfølgelig stadig give frivillige bidrag, blandt andet via Mobilepay, tilføjer Gunhild Lystbæk.

LÆS MERE SIDE 2

SE OGSÅ LÆSERBREVET SIDE 30

  • fyens.dk