Medlemmer af faldskærmsklubben DFC gæster igen Nordlangeland. Interesserede kan prøve tandem-spring.

EMMERBØLLE: Igen i år, ligesom de tidligere 24 år, er der faldskærme i luften over Emmerbølle på Nordlangeland i uge 29.

I år er der 25 års jubilæum for Faldskærmsklubben DFC, når de går i luften over Nordlangeland.

- Det hele startede med en forsigtig henvendelse til Hans Christensen og Agnete på Gundersgården i Emmerbølle, fortæller Kim Malmstrup fra faldskærmsklubben. Værtsparret, som ejer den lille flyveplads i Emmerbølle, sagde OK til besøg af klubben fra Sjælland. Siden er det blevet til 24 år i træk med besøg i Emmerbølle, hver gang i uge 29.

DFC

DFC står for Dansk Fritfald Center.Klubben blev stiftet den 8. marts 1969. Dermed er det en af de ældste faldskærmsklubber i Danmark.

Klubben var indtil maj 2010 hjemmehørende i Måløv, 2 kilometer vest for Ballerup. Klubbens springplads lå på Allerød Flyveplads.

Efter 4 års søgen fandt klubben en ny plads i 2010. Den nye springplads er i Tureby ved Faxe.

- Det er jo blevet til rigtig mange sjove og gode oplevelser på Langeland - lige fra opvisningsspring over Spodsbjerg til havnefesten, frokostspring over Humble med efterfølgende spisning i tømrermester Eckstrøms have og rigtig mange spring mange andre steder på øen, når muligheden har budt sig.

- Vi fra klubben har altid følt os meget velkomne under vores besøg på Langeland, og alle har taget rigtig godt imod os. Rygtet vil vide, at enkelte ringer til Gundersgården for at sikre sig, at der nu igen er faldskærmsudspring i uge 29, som der plejer at være, tilføjer Kim Malmstrup.

Det er jo blevet til rigtig mange sjove og gode oplevelser op Langeland - lige fra opvisningsspring over Spodsbjerg til havnefesten, frokostspring over Humble med efterfølgende spisning i tømrermester Eckstrøms have og rigtig mange spring mange andre steder på øen, når muligheden har budt sig.

Kim Malmstrup

Klub-medlemmerne er indkvarteret på Feriepark Langeland, hvor værtsparret Mia og Michael Rasmussen igennem alle årene har sørget for rigtig gode forhold for faldskærmsudspringerne.

I år vil der være spring fra den 18. til 22. juli, begge dage inklusive. Der vil som tidligere være mindre konkurrencer mellem de fremmødte springere og ellers bare "almindelig hyggespring" på pladsen.

Skulle man være interesseret i at se Langeland fra 4 kilometers højde, kan dette lade sig gøre. Klubben medbringer tandem-skærme og instruktører. For 2.700 kroner vil man kunne få denne unikke oplevelse.

Ellers er det bare at kikke op i himlen over Emmerbølle og se de mange farvestrålende skærme.

  • fyens.dk