pop4: Det kendte langelandske poporkester slutter 31 års karriere ved fest i Dageløkke

I mere end 30 år har POP4 været en fast ingrediens i det langelandske musikliv, og i lige så lang tid har orkestret spillet ved Sankt Hans festen i Dageløkke.

Årets fest bliver den sidste med POP4. Bandets fem medlemmer har besluttet, at det er slut. Nu spiller de af. Det bliver den allersidste dans.

- Det kan da godt være, at nogle af os vil spille lidt akustisk musik hist og her, men som band - dér er festen i Dageløkke sidste chance, fortæller Steen Petersen, Rudkøbing, og medlem alle 31 år.

Palmehaveorkester

Det hele startede på ØP i Rudkøbing. Den daværende ejer Ove Jørgensen havde hyret Steen Petersen til at spille under spisning.

- Han spurgte, om jeg ikke kunne lave et orkester. Det blev til Steen Petersens Palmehaveorkester, men det omdøbte de andre hurtigt til POP4 - udtalt POP Four. Men alle sagde jo bare Pop Fire, så det blev det. Men egentlig var vi jo bare fire, der spillede popmusik, fortæller Steen Petersen.

En hel del mere end "bare fire, der spillede popmusik", blev det til. Ikke mindst i 1990'erne, hvor POP4 bare havde det ene hit efter det andet på hitlisterne.

- Vi havde 10 på en danskpop-liste, og af dem blev 9 nummer 1. Desuden havde vi 4 på Danmarks Radios Dansktoppen. Det blev stort. Ved siden af - og ved siden af vores "almindelige" job, spillede vi ved 30-40 arrangementer om året, alle mulige steder i Danmark. Mere kunne vi ikke overkomme, forklarer Peter Rasmussen. I alt er det blevet til 600-800 optrædender- med noget færre de senere år.

- Ja, vi er efterhånden blevet så gamle, at vi ikke længere kan klare at slæbe udstyret selv, supplerer Tommy Rasmussen.

31 år er lang tid og hundredvis af optrædender er mange timer sammen - også til og fra de forskellige job.

Den røde tråd

Alligevel har bandets medlemmer det stadig godt sammen.

- Den røde tråd har hele tiden været, at det har været sjovt, fastslår Berit Petersen.

- Vi kommer nok til at savne orkestret. Det er jo noget af vores identitet. Heldigvis slutter vi i Dageløkke, hvor vi altid har kunnet samle fuldt hus, tilføjer Steen Petersen.

  • Af: