Hele Rudkøbings Almira - med efternavnet Vojnikovic - kan fra torsdag den 1. april kalde sig butiksejer.

Da har hun sammen med sin mand, Almir Nasufovic, købt butikken Gine i Østergade, Rudkøbing, hvor Almira har arbejdet siden hun startede som elev i år 2000.

Med købet fundamenterer Almira sin position som rollemodel og mønsterbryder.

Men hverken Almira eller Almir tager æren for deres vellykkede integration.

Begge mener, at netop Rudkøbing og langelænderne har været altafgørende for deres held. Og her ikke mindst familien Haaning, som hidtil har ejet butikken - først ægteparret Lene og Bjørn Haaning, siden døtrene Anne og Katrine Haaning - fordi de har været med til at lære Almira alt det, som ikke står i opslagsbøger for danskere med anden etnisk baggrund: Julehygge, påsketraditioner, omgangsformer, landets historie, kultur.

- Integration går jo begge veje, som Almira og Almir siger, når de berømmer den langelandske befolknings evne til ikke at skelne mellem dem og os, men at favne med et "Vi".

- Vi har mange bosniske venner rundt i landet, men ingen har oplevet så vellykket en integration som vi har i Rudkøbing, siger Almir, der husker sin teenagetid for hurtigt at blive inviteret med til at spille fodbold og håndbold.

- Her føler vi os ikke fremmede. Og vi elsker begge to, at folk kender os og hilser på os og ikke tænker på os som bosniere, men som Almira og Almir, tilføjer Almir, der selv arbejder som fængselsbetjent i Nyborg, men også skal tage aktivt del i sin kones forretning.

Foruden nu at kunne kalde sig butiksejere er det unge par aktive i det langelandske samfund. Almir dyrker sport, Almira går til gymnastik med sønnen Sainan, 2 år, og begge arbejder begge frivilligt i Rudkøbing Ungdomsklub.

Overtagelsen fejres med reception i Butik Gine lørdag den 11. april kl. 14-16