donation: Stiftelsen af 25. juli 1851 giver endnu en stor sum til Ørstedspavillonen

Der kommer stadig penge ind til istandsættelsen af ØP - Ørstedspavillonen - i Rudkøbing.

Senest er det Stiftelsen af 25. juli 1851, ved tidl. bankdirektør Torben Rasmussen, der har doneret 315.000 kroner til ØP. Stiftelsen, som tidligere ejede nogle ældreboliger i Ørstedsgade, har før givet et stort beløb til ØP, nemlig 500.000 kroner.

- Vi er meget taknemmelige over den rundhåndede støtte fra stiftelsen, siger ØP-foreningens næstformand Jan Andersen.

Pengene går direkte i et istandsættelses-projekt. I efteråret har et hold frivillige afrenset vægge, spartlet, fjernet vægge, lavet inddækninger osv. i lokalerne ovenpå de allerede istandsatte rum ud mod Havnegade. Donationen fra stiftelsen går til de håndværkere, der skal gøre renoveringen færdig.

- Der bliver to mødelokaler, med et lille køkken, som vi vil benytte til udlejning. Og så bliver der et lokale med udgang til balkonen, som for eksempel kan bruges i forbindelse med bryllupper. Brudeparret kan klæde om her og måske blive fotograferet på balkonen, forklarer Jan Andersen. Han forventer, at istandsættelsen kan være klar først på sommeren.

ØP-foreningen har stadig et større hængeparti, nemlig lokalet over teatersalen. Det er der endnu ikke skaffet penge til.

- Men vi har altså godt 800 kvadratmeter i drift nu. Det må være et af landets største forsamlingshuse, tilføjer Jan Andersen, der også er helt godt tilfreds med udlejning. Foreløbig har han 60 udlejninger i ordrebogen for 2016.

  • Af: