læserne reagerer

Erik Dagø, Grønnegade 40, Troense, skriver:

Hvad gør du for Langeland! For et par uger var det overskriften i ØBOEN. Jeg vil fortælle langelænderne, at jeg da gør noget for Langeland, så der både falder penge af til benzin, mad, entré, bankbesøg, men navnlig, at mine venner får en ret stor viden og interesse for Langeland incl. interesse for evt. hus- og jordkøb! En landmand snakkede om jordkøb på Tåsinge eller Langeland.

På andet år har jeg haft besøg af motorcyklister fra henholdsvis Nordsjælland og Sønderjylland. Den ene dag gennemkørte vi Nordlangeland og standsede ved de historiske steder, som interesserer umådeligt. Jeg er noget ældre end dem, så deres historiske horisont er ret så lav, hvilket jeg ikke undlader at komme ind på årsagen til!. Næste dag var det Sydlangeland. Ialt kørte vi 217 km, hvilket viser, at vi var ude i krogene. De slår teltlejr i min have, og vi griller og hygger i mit "Råhygge", som de synes er ret så spændende.

Sidste år var det Sydfyn og Tåsinge, der stod for tur. Resultatet viste sig først i september i år. Da kom én af de sønderjyske motorcyklisterne til Sydfyn med 3 ægtepar i bil og lejede hus i week-enden for at "se det, han havde set året før"!

Inden vi kørte ud, gav jeg en historisk orientering, såsom svenskerkrigen i 1658; 1808 englænderkrigen og de spanske soldater. Beretningen om de unge danske (soldater) fra Slesvig i tysk uniform under første verdenskrig, som blev landsat ved Åsø i 1919, var særlig interessant for sønderjyderne! Tranekær og Lohals var en selvfølgelighed ud over de smukke skove. Så Rudkøbing og brødrene Ørsted samt Vestas; Skovsgaard og Påø strandingen, hatbakkerne osv osv. Og selvfølgelig skulle vi også se Langelandsfortet og øvrige del af Langeland samt spise frokost i Bagenkop.

Kun to havde været på Langeland før, så det var noget af en overraskelse for dem alle, at der fandtes så smuk en ø og med så megen historie. At vejret var med os, gjorde det ikke ringere, så alt i alt et meget positivt indtryk af Langeland!

Og de truer med at komme igen næste år!